International Hair Clinic

Si bëhet implantimi i vetullave?

Implantimi i vetullave është një procedurë e thjesht mikrokirurgjike që zgjat pak orë, në të cilën folikulat e qimeve transplantohen në zonën e vetullave për të krijuar vetulla më të plota dhe më të trasha. Implantimi i vetullave kalon në disa stade, të cilat janë:

Konsultimi:

Hapi i parë në procesin e mbjelljes së vetullave është konsulta me mjekun specialist. Gjatë konsultimit, mjeku do të ekzaminojë vetullat e pacientit dhe do të diskutojë rezultatin e dëshiruar të procedurës.

Nxjerrja e folikujve nga zona donatore:

Mjeku më pas do të identifikojë një zonë në trupin e pacientit ku mund të mblidhen folikulat e flokëve të shëndetshëm, zakonisht nga skalpi. Folikulat e flokëve nxirren individualisht duke përdorur një mjet kirurgjik, si p.sh. graft, dhe më pas përgatiten për transplantim.

Përgatitja e vendit të marrësit:

Zona e vetullave përgatitet për transplantim duke bërë prerje të vogla në lëkurë, duke përdorur një teh ose gjilpërë shumë të imët kirurgjikale. Mjeku do të marrë parasysh me kujdes drejtimin dhe këndin e prerjeve për të siguruar që qimet e reja të vetullave të rriten në drejtim anatomik për një pamje sa më natyrale.

Transplantimi i folikulave të flokëve:

Pasi të jenë bërë prerjet, folikulat e përgatitura të flokëve vendosen me kujdes në zonën e vetullave, një nga një. Mjeku zakonisht do të përdorë një mjet të veçantë implantimi për të vendosur çdo gjëndër floku në vendin e prerjes.

Kujdesi pas operacionit:

Pas përfundimit të procedurës, pacientit do t’i jepen udhëzime për kujdesin pas operacionit, duke përfshirë mënyrën e kujdesit për zonën e vetullave për të nxitur shërimin dhe rritjen e qimeve të transplantuara.

Na ndiqni ne rrjete sociale:

Facebook | Instagram | Whatsapp

logo international hair clinic

Rezervoni një takim në klinikën tonë.

Pasi të keni plotësuar formularin, klikoni "DËRGO" dhe prisni një telefonatë konfirmimi nga stafi ynë!