International Hair Clinic

Çfarë është transplantimi i mjekrës?

Operacioni i transplantit të mjekrës është transplantimi i grafteve të marra nga zona e dhuruesit në pjesën e pasme të kokës ose pjesa e poshtme e mjekrës ku mjekra është e dendur, në zonat në të cilat vërehet humbja e mjekrës për shkak të traumës, prerjes apo rrallimit të qimeve, përmes metodës mikro FUE. 

Mjekra, një kriter i rëndësishëm i paraqitjes së meshkujve në botën e sotme, korrigjohet duke dhënë modele të ndryshme nga berberët, por trajtimi i përcaktuar për mjekrën e rrallë është transplantimi i mjekrës. Një nga avantazhet e transplantit të mjekrës është se forma e mjekrës do të përcaktohet në fazën e planifikimit të transplantimit të mjekrës. Forma e mjekrës e përshtatshme për fytyrën e personit zgjidhet së bashku, mjekra transplantohet te personi brenda këtij plani dhe ajo formë do të jetë gjatë gjithë jetës.

Transplantimi i mjekrës aplikohet tek burrat që nuk kanë pasur kurrë mjekër, vuajnë nga mjekra e hollë ose kanë humbur mjekrën në një zonë për shkak të një dëmtimi. Është gjithashtu i dobishëm për të mbuluar plagët dhe djegiet. Rekomandohet të prisni deri në moshën 22 vjeçare për të bërë transplantin e mjekrës. Pas ekzaminimit të mjekut mund të vendoset nëse transplantimi i mjekrës mund të kryhet tek personat me çrregullime hormonale, sëmundje të zemrës dhe diabeti.

Në transplantimin e mjekrës, përdoret metoda mikro FUE. 

Pas transplantimit të mjekrës dhe mustaqeve, procesi i shërimit është i shpejtë. Mund të shfaqen simptoma të përkohshme si skuqje, ënjtje dhe thatësi, por këto simptoma zhduken plotësisht brenda pak ditësh.

Ndryshe nga mbjellja e flokëve, duke qenë se zona e transplantuar është fytyra dhe fytyra është më e ndjeshme, mund të ketë ënjtje në 2-3 ditët e para. Megjithatë, këto simptoma minimizohen me pajtueshmërinë e pacientit me rekomandimet pas procesit, përdorimin e ilaçeve dhe aplikimet e akullit. Dhimbja pas operacionit nuk është një gjendje e zakonshme në pacientët që ndiqen. Pozicioni i gjumit është një nga situatat më kritike. Ndërsa fytyra trajtohet gjatë operacionit, pacienti duhet të shtrihet në pozicionin e duhur dhe të mos dëmtojë graftet e transplantuara. Në International Hair Clinic`s, informacioni i kërkuar për këtë ndahet me pacientët pas operacionit të transplantimit të mjekrës.

Rezervo takimin tënd tani!

Konsultat janë gjithmonë Falas.

Gjithçka fillon me një bisedë.

logo international hair clinic

Rezervoni një takim në klinikën tonë.

Pasi të keni plotësuar formularin, klikoni "DËRGO" dhe prisni një telefonatë konfirmimi nga stafi ynë!