International Hair Clinic

Mezoterapia

Çfarë është Mezoterapia ?

Mezoterapia është metodë, e cila aplikohet në mjekësinë estetike me qëllim të rigjenerimit të lëkurës, hidratimit intensiv, kthimin e elasticitetit, tonusit dhe shkëlqimit.

Është një trajtim i shpejtë, praktik dhe pa dhimbje, i cili realizohet në kushte ambulatore dhe pa asnjë lloj anestezie.

Rezultatet të cilat arrihen janë të shkëlqyeshme.

Mezoterapia International Hair Clinic

Mezoterapia është një procedurë estetike që përdoret për të trajtuar probleme të ndryshme të lëkurës, duke përfshirë rrudhat, aknet dhe simptomat e plakjes. Procedura përfshin injektimin e ilaçeve, vitamineve dhe mineraleve në lëkurë nëpërmjet një serie injektimesh të vogla.

Kjo procedurë konsiderohet relativisht e sigurt dhe efektive, por si me çdo procedurë mjekësore, ka rreziqe të mundshme dhe efekte anësore. Rreziqet e mundshme përfshijnë skuqje dhe infeksion të zonave ku u bën injeksioni. Është gjithashtu e rëndësishme të dini se efektet e mezoterapisë janë të përkohshme dhe duhet të rifillohen në mënyrë periodike për të mbajtur efektin.

Është shumë e rëndësishme të konsultoheni me një mjek para se të vazhdoni me këtë procedurë për të diskutuar rreziqet dhe përfitimet dhe për të vendosur nëse është e përshtatshme për ju.

Mezoterapia kryesisht përdoret si një zgjidhje estetike për të trajtuar probleme të lëkurës së fytyrës dhe trupit. Një numër i madh i njerëzve mund t'i nënshtrohen kësaj procedurë, por varet nga nevojat individuale.

Në përgjithësi, persona që kanë probleme me rrudhat, acarimin e lëkurës, aknet dhe plakjen e parakohshme të lëkurës janë kandidatët më të zakonshëm për mezoterapi. Mezoterapia gjithashtu mund të përdoret për trajtimin e celulitit, rënies së flokëve dhe alopecisë androgjenike.

Megjithatë, përpara se të vendosni të bëni mezoterapinë, është e rëndësishme të diskutoni me një mjek për të kuptuar nëse kjo procedurë është e përshtatshme për ju dhe nëse ka ndonjë kontraindikacion për ju, siç janë alergjitë ose sëmundjet e ndryshme kronike.

Efekti i mezoterapisë mund të variojë në varësi të shumë faktorëve, siç janë qëllimi i trajtimit, problemi i lëkurës, teknika e përdorur dhe cilësia e produktit të injektuar. Megjithatë, përfitimet nga mezoterapia zakonisht fillojnë të shfaqen brenda disa ditëve ose javëve pas trajtimit dhe vazhdojnë për disa muaj.

Në shumicën e rasteve, efekti i mezoterapisë është përkohës dhe nevojitet një sërë trajtimesh të përsëritura për të mbajtur një efekt të qëndrueshëm. Në përgjithësi, sugjerohet që pacientët të bëjnë tre deri në pesë seanca të mezoterapisë me një interval prej dy deri në katër javë midis secilës sesion.

Është gjithashtu e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj për të diskutuar se sa shpesh duhet të përsëritet mezoterapia dhe ndonjë plan trajtimi të detajuar për nevojat tuaja të individëve.

Procesi i mezoterapisë mund të shoqërohet me një ndjesi të lehtë të dhimbjes, skuqje dhe irritim në zonën e trajtuar. Kjo ndjesi mund të jetë më intensive në disa zona të trupit sesa në të tjerat.

Megjithatë, shumica e pacientëve nuk përjetojnë ndjesi të rënda të dhimbjes gjatë procedurës së injektimit kur përdoret teknika e duhur e aplikimit të anestezisë lokale ose aplikimit të produktit me shpejtësi të ulët. Përveç kësaj, shumë mjekë përdorin produkte me formula jopërzierë që zvogëlojnë ndjesinë e dhimbjes dhe ndjenjën e djersitjes.

Është rëndësi të diskutoni me mjekun tuaj para se të filloni procedurën e mezoterapisë në lidhje me efektet anësore të mundshme dhe se si do ta trajtojnë ato nëse ato ndodhin.

Rezervo takimin tënd tani!

Konsultat janë gjithmonë Falas.

Gjithçka fillon me një bisedë.

logo international hair clinic

Rezervoni një takim në klinikën tonë.

Pasi të keni plotësuar formularin, klikoni "DËRGO" dhe prisni një telefonatë konfirmimi nga stafi ynë!