International Hair Clinic

Pyetje / Përgjigje

Në vitet 1950, një dermatolog në New York, Dr. Norman Orentreich, zhvilloi konceptin e "dominimit të dhuruesit", i cili ende është parimi bazë i trasplantit të flokëve modern. Orentreich zbuloi se folikujt e flokëve nga pjesa e prapëme dhe anësore të skalpit, ku rritja e flokëve është e rezistencës ndaj thinjjes së flokëve, mund të trasplantohen në zona të skalpit të thinjura ose me flokë të dobët dhe të vazhdojnë të rriten normalisht.

Që atëherë, teknikat e trasplantit të flokëve kanë vazhduar të evoluojnë dhe të përmirësohen, me zhvillimin e teknikave si trasplantimi i njësive folikulare (FUT) dhe heqja e njësive folikulare (FUE), të cilat lejojnë rezultate më të natyrshme dhe të qëndrueshme në kohë të gjatë.

Renia e flokëve mund të ndikojë në vetëbesimin e meshkujve dhe ndonjëherë mund të shkaktojë një ndjesi të pashpresë dhe depresioni. Një numër faktorësh mund të ndikojnë në këtë ndjenjë, përfshirë kulturën dhe normat shoqërore, si dhe perceptimin personal të bukurisë dhe atraktivitetit.

Në shoqëritë moderne, flokët janë shpesh shenja e virilitetit dhe atraktivitetit për meshkujt. Kështu, renia e flokëve mund të ndikojë në perceptimin e tyre si burra dhe të sjellë ndjesinë se ata nuk janë më të atraktivë ose të sigurt për veten siç ishin më parë.

Në raste të rënda të thinjjes së flokëve, disa meshkuj mund të ndjehen të detyruar të mbulojnë zonat e thinjura me kapela, që mund të ndikojnë në vetëbesimin e tyre.

Po, flokët mund të mbillen edhe te femrat dhe meshkujt. Renia e flokëve është një problem shumë i zakonshëm që mund të ndodhë te të dyja gjinitë dhe mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm, përfshirë trashëgiminë, stresin, moshën, sëmundjet autoimune, deficiencën e vitaminave dhe mineraleve, dhe përdorimin e ilaçeve të caktuara.

Në fakt, renia e flokëve mund të jetë më e ndjeshme tek femrat, kryesisht për shkak të ndryshimeve hormonale gjatë shtatzënisë, menopauzës dhe përdorimit të disa ilaçeve. Megjithatë, renia e flokëve është një problem i zakonshëm edhe tek meshkujt dhe mund të ndodhë në çdo moshë.

Në raste të thella të thinjjes së flokëve, trasplantimi i flokëve mund të jetë një zgjidhje e mundshme për të rikthyer një pamje të trashëgueshme dhe të ndihmojë në rritjen e vetëbesimit. Megjithatë, është e rëndësishme të diskutohet me një mjek për mundësitë dhe opsionet e trajtimit dhe të këshillohet për zgjidhjet më të mira për të përmirësuar pamjen dhe shëndetin e flokëve.

Mbjellja e flokëve përmes procedurave të trasplantimit të flokëve mund të shoqërohet me disa dhimbje dhe pakënaqësi të përkohshme, por në përgjithësi nuk konsiderohet si një ndërhyrje e dhimbshme.

Procedurat e trasplantimit të flokëve kryhen zakonisht me anestezion lokal, që ndihmon në zvogëlimin e dhimbjes dhe ndjenjave të pakëndshme gjatë procedurës. Pjesa më e madhe e pacientëve nuk raportojnë ndonjë ndjenjë të fortë të dhimbjes gjatë ose pas procedurës.

Në disa raste të rralla, pacientët mund të ndjejnë disa dhimbje ose skuqje të lehtë në zonën e skalpit pas procedurës, por këto ndjenja zakonisht largohen brenda disa ditëve. Gjithashtu, pasi që procedurat e trasplantimit të flokëve janë të bazuara në teknologjinë moderne, shumica e pacientëve kthehen në aktivitetet normale brenda një dite ose dy pas procedurës.

Megjithatë, si me çdo ndërhyrje kirurgjikale, ka disa rreziqe dhe efekte anësore të mundshme, kështu që duhet të bisedoni me mjekun tuaj dhe të kuptoni plotësisht të gjitha aspektet e procedurës së trasplantimit të flokëve, duke përfshirë mundësitë e dhimbjes dhe efektet anësore të mundshme.

Kur bëhet fjalë për trasplantin e flokëve, nuk mund të jepet një garanci të sigurt për suksesin e procedurës, pasi suksesi varet nga shumë faktorë, si p.sh. çështjet e trashëgueshmërisë, karakteristikat e lëkurës dhe flokëve të pacientit, dhe kualiteti i teknikave të përdorura nga mjeku.

Megjithatë, në shumicën e rasteve, trasplantimi i flokëve është një procedurë e sigurt dhe efektive, dhe ofron një shans të mirë për të rikthyer pamjen e flokëve dhe rritur vetëbesimin. Suksesi i procedurës mund të ndryshojë nga pacienti në pacient, por me teknikat e trasplantimit të flokëve të avancuara dhe mjekët e specializuar në këtë fushë, shumica e pacientëve kanë rezultate pozitive dhe të kënaqshme.

Për të përmirësuar shanset për sukses, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek të specializuar në trasplantin e flokëve, të kuptoni plotësisht procedurën dhe të ndiqni rekomandimet e mjekut pas procedurës për të siguruar një shërim të suksesshëm dhe një pamje të përhershme të flokëve.

Në përgjithësi, një sesion tipik i mbjelljes së flokëve mund të zgjasë nga 4 deri në 8 orë, në varësi të numrit të grefeve dhe zonës së skalpit. Nëse mbjellja e 3500 grefave do të bëhet në një sesion, mund të pritet që kjo të zgjasë rreth 6 deri në 8 orë, por kjo mund të ndryshojë në varësi të kushteve të veçanta të çdo pacienti.

Është e rëndësishme të diskutoni me mjekun tuaj për kohën e pritshme të sesionit të mbjelljes së flokëve dhe për çdo pyetje që keni në lidhje me procedurën. Mjeku juaj do t'ju japë udhëzime specifike për periudhën e pasoperacionit dhe kujdesin që duhet të merrni për të siguruar shërimin dhe suksesin e mbjelljes së flokëve.

Procesi i mbjelljes së flokëve është një procedurë kirurgjikale e përdorur për të trajtuar humbjen e flokëve dhe për të rikthyer një pamje të plote të flokëve në zonat ku kanë humbur.

Procesi fillon me vendosjen e pacientit në një pozicion të rehatshëm. Zona ku do të merren grefat e flokëve është e përgatitur në mënyrë që të bëhet një anëtar i njëjtë me zona ku do të mbillen grefat e reja. Mjeku pastaj vendos anestezi lokale në zonën e skalpit për të zbutur dhimbjen dhe për të lehtësuar procesin.

Mjeku pastaj përdor një vegël të hollë për të hequr grefat e flokëve nga zona e skalpit ku ka mbetur flokësisht. Këto grefa flokësh pastaj vendosen në vende të caktuara në zonën ku kërkohet mbjellja e flokëve.

Pasi një numër i mjaftueshëm i grefave flokësh janë mbjellë, zona e trajtuar mbulohet dhe pacienti mund të lëvizë nga karrigia. Mjeku juaj ju do t'ju japë udhëzime specifike për kujdesin pas mbjelljes së flokëve dhe për kohën e nevojshme për të parë rezultatet e plota të procedurës.

Në përgjithësi, mbjellja e flokëve është një procedurë e sigurt dhe efektive, por si çdo procedurë kirurgjikale, mund të ketë risqe dhe efekte anësore. Ju duhet të diskutoni me mjekun tuaj për të kuptuar rrezikun potencial dhe për të vendosur nëse kjo procedurë është e përshtatshme për ju.

Nuk mund të konfirmoj me siguri se sa pacientë trajton International Hair Clinics

Megjithatë, në përgjithësi, klinikat e specializuara në trajtimin e humbjes së flokëve mund të kenë një numër të konsiderueshëm të pacientëve, pasi humbja e flokëve është një problem shumë i zakonshëm për shumë njerëz. Këshilloj që të bëni një konsultë me mjekun tuaj për të diskutuar opsionet e trajtimit dhe për të vendosur nëse një klinikë e specializuar si International Hair Clinics është e përshtatshme për ju.

Mbjellja e flokëve mund të jetë e suksesshme në të gjitha grupmoshat, por në përgjithësi, pacientët e moshës së mesme kanë tendencë të kenë më shumë flokë dhe një cilësi më të mirë të flokëve për mbjellje.

Moshat e reja, si adoleshentët dhe të rinjtë e moshës së hershme, mund të kenë një humbje të vogël të flokëve dhe mund të kenë nevojë për mbjellje të vogël. Ndërsa, në moshën e mesme, flokët mund të fillojnë të dobësohen dhe të humbasin dendësinë dhe vëllimin, dhe kjo mund të shkaktojë nevojën për mbjellje më të shumtë.

logo international hair clinic

Rezervoni një takim në klinikën tonë.

Pasi të keni plotësuar formularin, klikoni "DËRGO" dhe prisni një telefonatë konfirmimi nga stafi ynë!