International Hair Clinic

Çfarë Ndodh Pas Operacionit Të Mbjelljes Së Flokëve?

Në ditët e para pas operacionit, në fytyrë, veçanërisht rreth syve, mund të ndodhin edemë dhe enjtje , e cila është plotësisht normale dhe e përkohshme.

Flokët nuk duhet të lahen në ditën e parë pas operacionit për shkak të rrezikut të infeksionit dhe humbjes së mundshme të grafteve. Më pas, duhet të përdoren shampot mjekësorë të rekomanduar. Ju mund të arrini rekomandimet tona të hollësishme për larjen e flokëve pas operacionit në artikullin tonë të titulluar Larja e Flokëve pas Transplantimit të Flokëve.

Produktet për kujdesin e flokëve të rekomanduara nga mjeku juaj pas mbjelljes së flokëve duhet të përdoren siç përshkruhet për ju.

Gjatë larjes së flokëve nuk duhet të përdoret presjon i lartë dhe ujë i nxehtë.

Në muajin e parë nuk duhet të përdoret tharëse flokësh.

Lëkura e kokes duhet të mbrohet nga rrezet e diellit, nëse  shkoni në pushime, duhet të përdorni krem dielli me faktor 50.

Pirja e duhanit ndikon negativisht në rezultatin duke parandaluar oksigjenin e mjaftueshëm të arrijë flokët e mbjelle.

Ju nuk duhet të pini alkool ndërsa përdorni ilaçet e dhëna pas mbjelljes. Gjithashtu këshillohet  që të mos pini alkool për të paktën 15 ditë për shkak të vonimit te shërimit të plagës, por vendimi i lihet vetë personit.

Ushtrimet kardiovaskulare duhet të shmangen të paktën 15 ditë për shkak të rrezikut të djersitjes dhe infeksioneve të ngjashme. Nëse nuk djersitni shumë, pas 15 ditësh mund të filloni ushtrime të lehta.

Për 7 ditë duhet të flini siç përshkruhet nga mjeku juaj.

Për shkak të infeksionit, 1 muaj duhet të shmangni zonat e lagështa siç është sauna, solariumi, pishina, banja turke.

logo international hair clinic

Rezervoni një takim në klinikën tonë.

Pasi të keni plotësuar formularin, klikoni "DËRGO" dhe prisni një telefonatë konfirmimi nga stafi ynë!